Projecten

U bent hier

Home > Projecten
Houtgestookte oven

Vuur doet leven

Met het project 'Vuur doet Leven' willen de initiatiefnemers mensen in de Vlaamse Ardennen samenbrengen rond houtgestookte ovens.

Digitaal Café

Digitaal Café

In het Digitaal Café leer je samen beter met de tablet of Ipad werken. We geven een korte demonstratie en daarna ga je in kleine groepjes aan de slag om een opdracht tot een goed einde te brengen.

Babbelonië

Wil je je stadsgenoten beter leren kennen? Heb je zin in boeiende gesprekken en leuke activiteiten? Wil je - als anderstaligegraag je Nederlands oefenen?

Ok Swaree

OK Swaree mikt op een sociale mix met een hart voor een toegankelijk sociaal cultureel leven in Oudenaarde!

Natuurbeleving met ouderen

Intense samenwerking tussen:

•    Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen vzw en Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender vzw

Swaree Mozajiek

Swaree Mozajiek is een reeks van vormingsmomenten waar interculturele uitwisseling centraal staat.

Samenwerken aan cultureel erfgoed in de Vlaamse Ardennen

In 2015 werd besloten te gaan samenwerken aan een nieuw, meer ambitieus project: een Erfgoedbank Vlaamse Ardennen. Daartoe wordt in eerste instantie een Interlokale Vereniging voor Cultureel Erfgoed opgericht die door de deelnemende gemeenten gefinancierd zal worden. In de loop van 2016 zal hard gewerkt worden om de samenwerking vorm te geven.

Cultuur kleurt buiten de lijntjes

Dank zij het subsidiëringsprogramma leader van het Euro­pese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling nam Vormingplus Vlaamse Ar­dennen-Dender de kans te baat om samen met Beschut Wonen voor tweeënhalf jaar (2013- ’15) een ge­durfd en grens­verleggend pro­ject op te zetten. Opzet was de uitbouw van een al­ternatief, laagdrempelig aanbod voor creatie­ve, kwetsbare mensen. De Vlaam­se Ardennen hebben immers heel wat te bieden op het gebied van na­tuur-, kunst- en cultuur­be­leving.