Projecten

U bent hier

Home > Projecten

360° Open ruimte in de Vlaamse Ardennen

Onder de noemer 360° Open Ruimte hebben in 2018 de streekorganisaties Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender en Leader Vlaamse Ardennen een traject opgestart

De bouwdoos

Medicijn voor je dorpsplein.

Tekening van vluchtelingen in rubberboot door Véro Beauprez

Over 't leven

Zes jonge vluchtelingen en zes ouderen ontmoetten elkaar in Geraardsbergen. Allemaal hebben ze een oorlog meegemaakt. Samen praatten ze over hun ervaringen, het vluchten, de trauma’s, de verwerking en het opbouwen van een nieuwe toekomst. Hun getuigenissen ‘over ’t leven’ vormen de inhoud van een tentoonstelling. 

Dorp Dynamiek logo

Dorp Dynamiek

Een project voor toekomstgerichte dorpen, participatie en sociale cohesie gesteund door Leader Vlaamse Ardennen i.s.m. de Provincie Oost-Vlaanderen, de Landelijke Gilden, vzw Dorpsbelangen.

Inrichting groene buurtsite dorpskern Deftinge

Na de realisatie van OC De Kommalier wil de gemeente Lierde één geheel maken van de nieuwbouw en de buitenomgeving. Om dit te realiseren willen ze de stem van de inwoners horen.

Radio Babbelonië

Acht vooral anderstalige mensen volgenden een opleiding radiomaker bij Ng Sauw Tjhoi (VRT) en gingen vervolgens in zes Oost-Vlaamse steden of gemeenten, samen met een zo divers mogelijke groep inwoners, radioprogramma’s maken.

Houtgestookte oven

Vuur doet Leven!

Met het project 'Vuur doet Leven' willen de initiatiefnemers mensen in de Vlaamse Ardennen samenbrengen rond houtgestookte ovens.

Digitaal Café

Digitaal Café

In het Digitaal Café leer je samen beter met de tablet of Ipad werken. We geven een korte demonstratie en daarna ga je in kleine groepjes aan de slag om een opdracht tot een goed einde te brengen.

Babbelonië

Wil je je stadsgenoten beter leren kennen? Heb je zin in boeiende gesprekken en leuke activiteiten? Wil je - als anderstaligegraag je Nederlands oefenen?

Ok Swaree

OK Swaree mikt op een sociale mix met een hart voor een toegankelijk sociaal cultureel leven in Oudenaarde!

Pagina's