Projecten

U bent hier

Home > Projecten

Vrijwilligerscafé Aalst

In een mum van tijd zette het coronavirus de wereld op zijn kop. De ene kreeg plots zeeën van tijd, de ander werkte zich uit de naad. De ene ervoer rust, de ander voelde zich eenzaam.

SamenLezen

Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender en Vormingplus Gent-Eeklo werken samen aan een project om mensen vanuit verschillende achtergronden samen te brengen rond sterke korte verhalen en gedichten.

Op uw gezondheid

De Welzijnsschakels uit de Vlaamse Ardennen buigen zich met een twintigtal vrijwilligers (met en zonder armoede-ervaring) over het thema ‘Armoede en gezondheid’.

de acteurs van "Een jukebox voor iedereen"

Een jukebox voor iedereen

Vanuit Geraardsbergen, Ronse en Oudenaarde staan 12 mensen in armoede op de planken. De Welzijnsschakels uit de 3 steden en Vormingplus brachten deze mensen met artistieke ambities samen.

De bouwdoos

Medicijn voor je dorpsplein.

Tekening van vluchtelingen in rubberboot door Véro Beauprez

Over 't leven

Zes jonge vluchtelingen en zes ouderen ontmoetten elkaar in Geraardsbergen. Allemaal hebben ze een oorlog meegemaakt. Samen praatten ze over hun ervaringen, het vluchten, de trauma’s, de verwerking en het opbouwen van een nieuwe toekomst. Hun getuigenissen ‘over ’t leven’ vormen de inhoud van een tentoonstelling. 

Dorp Dynamiek logo

Dorp Dynamiek

Een project voor toekomstgerichte dorpen, participatie en sociale cohesie gesteund door Leader Vlaamse Ardennen i.s.m. de Provincie Oost-Vlaanderen, de Landelijke Gilden, vzw Dorpsbelangen.

Inrichting groene buurtsite dorpskern Deftinge

Na de realisatie van OC De Kommalier wil de gemeente Lierde één geheel maken van de nieuwbouw en de buitenomgeving. Om dit te realiseren willen ze de stem van de inwoners horen.

Radio Babbelonië

Acht vooral anderstalige mensen volgden een opleiding radiomaker bij Ng Sauw Tjhoi (VRT) en gingen vervolgens in zes Oost-Vlaamse steden of gemeenten, samen met een zo divers mogelijke groep inwoners, radioprogramma’s maken.

Pagina's