Project 'Radio Babbelonië" feestelijk afgesloten

U bent hier

Home > Nieuws > Project 'Radio Babbelonië" feestelijk afgesloten

“Stel dat we mensen met een migratie-achtergrond die nog Nederlands aan het leren zijn op pad sturen om radio te maken?” Dat was het idee achter ‘Radio Babbelonië’.

Dit initiatief  van Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender en Vormingplus Waas en Dender werd deze zomer met succes afgerond. Het project dat financiële steun genoot van het Agentschap Integratie en Inburgering werd op 20 juni 2019 in Sint-Niklaas feestelijk afgesloten met onder andere een persconferentie.

De groep volgde een opleiding radiomaker bij voormalig journalist Tjhoi Ng Sauw. Het afgelopen anderhalf jaar gingen ze op pad in Oost-Vlaanderen en maakten meer dan 20 reportages.

De deelnemers komen van overal ter wereld maar hebben met mekaar gemeen dat ze een achtergrond in journalistiek of media hebben. Ze waren in hun thuisland krantenjournalist, redacteur of presentator. Ze leerden hoe radiojournalistiek werkt in België, leerden beter Nederlands en legden heel wat sociale en professionele contacten.

De reportages werden verzameld op een website en voorzien van een educatief pakket zodat men er in taallessen Nederlands mee aan de slag kan: www.babbelonië.be

De radiomakers werden zelf ook onderwerp van een radioreportage op Radio 2. 

Beluister de reportage hier.