Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Hoe veilig de draad opnemen?

Een leidraad voor ouderen en organisaties die met ouderen werken
 

Meesters in Samenleven

Meesters in Samenleven. Dat zijn de vele sociaal-culturele organisaties en initiatieven in Vlaanderen volgens een nieuwe campagne van De Federatie, spreekbuis van deze organisaties.

Hoe duurzaam is het geld van je organisatie?

Allemaal dragen we duurzaamheid steeds hoger in het vaandel. Misschien schreven jullie als organisatie onlangs een beleidsplan, of zijn jullie er nu mee bezig? Wellicht staat daarin ook met welke acties jullie je dagelijkse werking duurzamer willen maken. We kunnen anno 2020 niet meer zonder.

Stond je al eens stil bij de impact van jullie geld? En van de bank die jullie geld beheert?

Over burgerinitiatieven

Nele Vanderhulst is stafmedewerker bij Socius en wil onder andere in kaart brengen wat Vormingplus onder ‘burgerinitiatief, burgercollectief, commons, …’ verstaat en welke begrippen we in onze werking hanteren en welke ondersteuning we aanbieden, … 

Nele heeft Leila Zohrie geïnterviewd en stelde haar heel interessante vragen. Leila is regiomedewerker bij Vormingplus en betrokken bij heel wat burgerinitiatieven in de regio.

 


 

Deelnemen aan een online activiteit

Sedert de problemen ivm Covid-19 is Vormingplus gestart met het aanbieden van online activiteiten. Dit kunnen lezingen zijn, gespreksmomenten, uitwisselingen, …

Om deel te nemen gebruiken we het Zoom-platform. Dit is een dienst om online te vergaderen, cursussen te geven, …

Hieronder volgt een stappenplan om snel aan de slag te gaan. Je kan deelnemen met een computer van Windows, een Mac, een computer met Linux, een Ipad, tablet, smartphone of Iphone. Je begrijpt dat we niet elke situatie in detail kunnen bespreken.

Een straffe praktijkbeschrijving: over ‘t leven

Marijke Verleyen van Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender nam in november deel aan de tweedaagse vorming ‘Jouw praktijk op papier’ onder begeleiding van Marc Jans en georganiseerd door Socius. Ze vonden haar praktijkbeschrijving heel knap zodat we hem hier graag met jou delen. Na afloop liet Marijke nog weten dat de vorming haar over een soort angst om teksten te schrijven heeft geholpen. En het resultaat mag er zijn.

Tekst: Marijke Verleyen
Illustraties: Vero Beauprez

 

Jaarverslag 2019 en Jaarplan 2020

Bij aanvang van de lente kijken we nog even terug naar het afgelopen jaar en maken we onze plannen bekend voor het lopende jaar. Het jaarverslag 2019 en jaarplan 2020 kan je hier lezen of downloaden als pdf-bestand.

Nieuw beleidsplan Vormingplus

Eind december diende Vormingplus net als haar 12 collega-organisaties in Vlaanderen een beleidsplan en subsidieaanvraag in voor de periode 2021-2025. Daarmee stellen we ons in regel met het nieuw decreet van 2017 op het sociaal-cultureel werk en sluiten we een lange en intensieve periode af. We gingen met een frisse blik op zoek naar de meest prangende maatschappelijke thema’s in de regio Vlaamse Ardennen-Dender om onze werking op te enten.

At Babbelonië conversation groups, practice makes perfect

Onlangs ontvingen we een vraag voor een interview in het engels voor een online nieuwssite  ‘Flanders Today’. Vooral expats die hier in België verblijven is de doelgroep.

Lees het volledige artikel hier.

People from all over the world – including locals – meet each week to share their own cultures and perfect their Dutch with native speakers.

Online betalen mogelijk

Nieuw! 
Vanaf januari 2020 bieden we je een paar extra mogelijkheden op onze website. Hierdoor zal online inschrijven vlotter en gemakkelijker verlopen.
 
De eerste door jullie veelgevraagde vernieuwing is het zogenaamde ‘winkelmandje’. Dit betekent dat je je eigen gegevens kan bijhouden en raadplegen én dat je ook in één beweging anderen kan mee-inschrijven. Je hoeft ook niet meer telkens opnieuw al je gegevens in te vullen per inschrijving. Enkel je gebruiksnaam en paswoord volstaan vanaf nu. 

Pagina's