Nieuws

U bent hier

Home > Nieuws

Covid-19: annulering activiteiten tot en met 19 april 2020

De afgelopen dagen werden door de regering ingrijpende maatregelen getroffen om het coronavirus in te dijken. Alle activiteiten waarbij groepen mensen samen komen werden opgeschort, zo ook de activiteiten van Vormingplus tot en met 19 april 2020. We hopen dat het daarbij blijft.
We vinden het jammer maar tegelijk willen we de richtlijnen strikt opvolgen.
 
Het inschrijvingsgeld dat je eventueel betaalde zal teruggestort worden. Hou er wel rekening mee dat dit wat langer kan duren dan gewoonlijk.

Een straffe praktijkbeschrijving: over ‘t leven

Marijke Verleyen van Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender nam in november deel aan de tweedaagse vorming ‘Jouw praktijk op papier’ onder begeleiding van Marc Jans en georganiseerd door Socius. Ze vonden haar praktijkbeschrijving heel knap zodat we hem hier graag met jou delen. Na afloop liet Marijke nog weten dat de vorming haar over een soort angst om teksten te schrijven heeft geholpen. En het resultaat mag er zijn.

Tekst: Marijke Verleyen
Illustraties: Vero Beauprez

 

Jaarverslag 2019 en Jaarplan 2020

Bij aanvang van de lente kijken we nog even terug naar het afgelopen jaar en maken we onze plannen bekend voor het lopende jaar. Het jaarverslag 2019 en jaarplan 2020 kan je hier lezen of downloaden als pdf-bestand.

Nieuw beleidsplan Vormingplus

Eind december diende Vormingplus net als haar 12 collega-organisaties in Vlaanderen een beleidsplan en subsidieaanvraag in voor de periode 2021-2025. Daarmee stellen we ons in regel met het nieuw decreet van 2017 op het sociaal-cultureel werk en sluiten we een lange en intensieve periode af. We gingen met een frisse blik op zoek naar de meest prangende maatschappelijke thema’s in de regio Vlaamse Ardennen-Dender om onze werking op te enten.

At Babbelonië conversation groups, practice makes perfect

Onlangs ontvingen we een vraag voor een interview in het engels voor een online nieuwssite  ‘Flanders Today’. Vooral expats die hier in België verblijven is de doelgroep.

Lees het volledige artikel hier.

People from all over the world – including locals – meet each week to share their own cultures and perfect their Dutch with native speakers.

Online betalen mogelijk

Nieuw! 
Vanaf januari 2020 bieden we je een paar extra mogelijkheden op onze website. Hierdoor zal online inschrijven vlotter en gemakkelijker verlopen.
 
De eerste door jullie veelgevraagde vernieuwing is het zogenaamde ‘winkelmandje’. Dit betekent dat je je eigen gegevens kan bijhouden en raadplegen én dat je ook in één beweging anderen kan mee-inschrijven. Je hoeft ook niet meer telkens opnieuw al je gegevens in te vullen per inschrijving. Enkel je gebruiksnaam en paswoord volstaan vanaf nu. 

Vlaamse Regering zet voortbestaan van 150 verenigingen op losse schroeven

Vandaag verscheen op de website van het Vlaams parlement een voorstel van decreet waarmee het decreet op het sociaal-cultureel volwassenenwerk in sneltreinvaart grondig en fundamenteel wordt aangepast. De Federatie, sectorfederatie van onder meer sociaal-cultureel volwassenenwerk (www.defederatie.org), waarschuwt het parlement voor het juridisch moeras waarin ze 150 verenigingen en hun honderdduizenden vrijwilligers duwt.

Project 'Radio Babbelonië" feestelijk afgesloten

“Stel dat we mensen met een migratie-achtergrond die nog Nederlands aan het leren zijn op pad sturen om radio te maken?” Dat was het idee achter ‘Radio Babbelonië’.

Dit initiatief  van Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender en Vormingplus Waas en Dender werd deze zomer met succes afgerond. Het project dat financiële steun genoot van het Agentschap Integratie en Inburgering werd op 20 juni 2019 in Sint-Niklaas feestelijk afgesloten met onder andere een persconferentie.

De zomer van Vormingplus

Van vrijdag 4 tot zaterdag 6 juli was Vormingplus te gast in de pastorie van Ressegem. Het weer liet zich van zijn beste kant zien en het enthousiasme bij deelnemers en begeleiders zorgde voor een geslaagde 3-daagse.

Vormingplus verkleint ecologische voetafdruk

Vormingplus wil zijn ecologische voetafdruk nog verder verkleinen. Dat was één van de ambities uit ons meerjarenplan. Een aantal ingrepen werden ondernomen op basis van een milieuscan. Eén van de belangrijke ingrepen was het beperken van gedrukt materiaal. Bijvoorbeeld het niet meer systematisch printen van syllabi en het beperken van de oplage van de gedrukte brochure.

Pagina's