Landschapsbeleving Vlaamse Ardennen

U bent hier

Home > Nieuws > Landschapsbeleving Vlaamse Ardennen

Via een nieuw Leaderproject willen we landschappelijk waardevolle en unieke plekken in onze regio zichtbaar en leesbaar maken voor iedereen. Om dit te kunnen doen hebben we jouw inbreng nodig! Jij kunt ons helpen door jouw koesterplekjes in de Vlaamse Ardennen met ons te delen. Dat maakt het mogelijk om deze plekjes op te waarderen en nog meer tot de verbeelding te doen spreken. Dit is meteen ook het doel van het project.
Ga op stap…

… en toon ons jouw koesterplekjes op www.landschapsbeleving.be

Blijf op de hoogte via www.facebook.com/landschapsbeleving

De Vlaamse Ardennen vormt een belangrijke recreatieve en toeristische trekpleister, dankzij de landschappelijke, natuurlijke en cultuurhistorische kwaliteiten van het landschap. Het is afwisselend, veelzijdig en uitdagend en vraagt om vooral wandelendontdekt te worden. Panoramische uitzichten en een ruim aanbod aan natuurschoon en klein historisch erfgoed is rijkelijk aanwezig.

Het project beoogt de landschappelijke authenticiteit van de Vlaamse Ardennen te bevestigen en naar een hoger niveau te tillen. Concreet betekent dit dat de mogelijkheden worden onderzocht om het landschap in zijn geheel “beleefbaar” en “toegankelijk” te maken en dit zowel voor de streekbezoeker als de streekbewoner. Het wil ook de streekidentiteit en de baseline ‘Vlaanderens Mooiste Landschap’ kracht bijzetten. Het landschap is daarin de belangrijkste troef en staat centraal maar vraagt om nieuwe innovatieve ideeën en initiatieven rond landschapsbehoud en landschapsbeleving evenals naar een geïntegreerde werking en éénduidige communicatie daarrond.

Mogelijk heb je zelf een idee om op een creatieve of innovatieve manier mensen met de Vlaamse Ardennen kennis te laten maken. Dat kan op een informatieve, kunstige, wervende, opmerkzame of belevingsvolle manier. Probeer zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Informatieborden worden niet uitgesloten maar staan nooit op zich. Ze kunnen enkel aanvullend zijn.