Deelnemen aan een online activiteit

U bent hier

Home > Nieuws > Deelnemen aan een online activiteit

Sedert de problemen ivm Covid-19 is Vormingplus gestart met het aanbieden van online activiteiten. Dit kunnen lezingen zijn, gespreksmomenten, uitwisselingen, …

Om deel te nemen gebruiken we het Zoom-platform. Dit is een dienst om online te vergaderen, cursussen te geven, …

Hieronder volgt een stappenplan om snel aan de slag te gaan. Je kan deelnemen met een computer van Windows, een Mac, een computer met Linux, een Ipad, tablet, smartphone of Iphone. Je begrijpt dat we niet elke situatie in detail kunnen bespreken.

In het algemeen geldt dat hoe kleiner het toestel hoe onhandiger. Dus beter een laptop dan een Ipad en beter een Ipad dan een smartphone.

Voor de meeste activiteiten is een toestel met een camera ook noodzakelijk. Een vaste computer zonder webcam is dus niet aangewezen. Maar je kan eventueel wel deelnemen aan een lezing, het gevolg is dan wel dat niemand van de aanwezigen je kan zien.

Het spreekt vanzelf dat je toestel verbonden moet zijn met internet. Liefst via kabel, dat zorgt voor een stabiele verbinding en meer vloeiend beeld en klank.

Zoom is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Toch is het aan te bevelen om vooraf de App van Zoom te installeren en eens te testen om vertrouwd te worden met het programma.

In dit stappenplan gaan we uit van gebruik van een laptop met webcam.