Boekvoorstelling: "Leerrijk en gezellig"

U bent hier

Home > Nieuws > Boekvoorstelling: "Leerrijk en gezellig"

 

Methoden voor groepsgesprekken over culturele verschillen (heen)

 

Het boek “Leerrijk & gezellig” presenteert 39 thema’s voor groepsactiviteiten en groepsgesprekken in het Nederlands. Sessies van ongeveer twee uur worden gestoffeerd met vragen als: Heb je liever dat jouw kinderen op straat spelen, dan met de spelconsole in de zetel ? Wat vind jij goeie schoenen? Denk je dat er leven is na de dood? Ben je gelovig en hoe komt dat? Naar welke muziek luister je? Enzovoort. De methoden zijn toegespitst op elkaar beter leren kennen, om te werken aan wederzijds respect.

“Leerrijk & gezellig” is een boek om zelf mee aan de slag te gaan. Elke methode gaat in op de doelstellingen, de voorbereiding, het benodigde materiaal en het verloop van de bijeenkomst, vaak aangevuld met nuttige tips. Vaak maakt een methode gebruik van vragenreeksen, beeldmateriaal, stellingen, spelborden, reglementen, enz.
Voorbeelden van deze materialen kunt u op deze webpagina bekijken.

 

Nieuwsgierig?

Bestel “Leerrijk & gezellig” bij marijke.verleyen [at] vormingplus.be (SUBJECT: Leerijk%20en%20gezellig%20-%20methodenboek%20Babbeloni%C3%AB) (Marijke Verleyen) (054 41 48 02)! Je betaalt enkel de verzendkosten.

Uiteraard kan je bij haar ook terecht voor meer info over zowel “Leerrijk & gezellig”, als over het project Babbelonië.

In de rubriek "downloads" verder in dit artikel vind je een pdf-versie van het integrale boek “Leerrijk & gezellig”.

 

Babbelonië

“Leerrijk & gezellig” put uit de ervaringen van het project Babbelonië, waarin gemengde groepen van volwassen anderstalige en Nederlandstalige mensen elke week met elkaar babbelen. Babbelonië is een project van het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum en Vormingplus, en vindt ondertussen reeds plaats in een tiental Oost-Vlaamse gemeenten.

Meer info over het project Babbelonië vind je op www.babbelonië.be.

 

MIJN KARAKTER

 

01 De eerste keer

 

02 Vertel ons iets over...

 

03 Vingers aan je hand

 

04 Fotospel

 

05 Gevoelens

 

06 De ster van de dag ben jij!

 

MIJN LICHAAM

 

07 Bezoek aan het gezondheidscentrum

 

08 Te dik? Te dun? Een maatje meer of minder

 

09 Tijd en stress

 

10 Eerste hulp bij kwaaltjes

 

MIJN WERELD

 

26 Stad, land, wereld

 

27 Goednieuwskrant

 

28 zes miljard mensen

 

29 Seizoen · klimaat · aarde

 

30 Vakantiecarroussel

 

31 Het nieuws

 

32 Stellingendebat

 

dank!

Deze methoden uit “Leerrijk & gezellig” werden ontwikkeld en getest door de begeleiders van Babbelonië in verschillende Oost-Vlaamse gemeenten: Bea Alen, Saar De Boever, Els Bouchier, Ivo Delrue, Kenneth Muylaert, Veerle Nijs, Elke Nopens, Dianne Nuyts, Lies Pauwels, Marijke Verleyen en Johan Vermeersch.

Babbelonië is een concept van Vormingplus, het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum (ODiCe vzw), en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, met steun van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen (dienst Maatschappelijke Participatie), het Agentschap Integratie en Inburgering, en de Vlaamse Overheid.

partners van Babbelonië